Stéphane Herbert

Het champagnehuis Stéphane Herbert

Het champagnehuis Stéphane Herbert is gevestigd in Rilly-la-Montagne. Rilly ligt op de Montagne de Reims en is een premier cru-gemeente. Stéphane Herbert is afkomstig van vier generaties wijnboeren, ondersteund door zijn vrouw Virginia, verliet hij in 1996 het familiebedrijf om hun eigen wijnen te produceren. Trots op de kennis welke sinds zijn jeugd is bijgebracht door zijn vader, creëerde hij zijn eigen merk in het jaar 2000.

Champagne Stéphane Herbert heeft 4.5 hectare wijngaarden. Drie hectaren zijn verdeeld over de côteaux van Rilly-la-Montagne, geclassificeerd als Premier Cru. De drie druivensoorten Champenois: Pinot Noir, Pinot Meunier and Chardonnay worden hier geteeld.  De overige hectare zijn in Nogent l'Abbess, hier wordt alleen Chardonnay geteeld. 

Stéphane Herbert heeft aandacht voor het milieu en is overtuigd van het belang van duurzame ontwikkeling, om deze redenen maken zij bij het verbouwen van wijn gebruik van natuurlijke producten bij het bestrijden van onkruid.      
In elk glas champagne van Stéphane Herbert vindt u de uitdrukking van hun familiewaarden, de ongelooflijke passie en een groot respect voor de aarde en de wijngaard terug. 

 

     Stéphane Herbert en Sabrina