Ons assortiment


B L A N C   D E  B L A N C S


Een Blanc de Blancs champagne bestaat per definitie uit 100% chardonnay druiven. 
Dit is een witte druif, vandaar de naam Blanc de Blancs.


B R U T 


Brut is een aanduiding voor een droge champagne.
De resthoeveelheid suiker in een fles Brut
 champagne ligt onder de 12 gram per liter.


E X T R A  B R U T


Extra Brut champagne bevat de minste toegevoegde suikers en heeft de droogste smaak van de champagnesoorten. De resthoeveelheid suiker in een fles Extra Brut champagne ligt tussen 0 en 6 gram per liter. 
Bij een gehalte van minder dan 3 gram of als er helemaal geen suiker werd toegevoegd aan de champagne,
wordt de vermelding "brut nature"of "zéro dosage" gebruikt.


R O S É


Een Rosé champagne kan op twee manieren ontstaan.
Door in de laatste fase van het productieproces een deel rode wijnen toe te voegen of door de schillen van de Pinot Noir druif een aantal uren te laten weken zodat het sap roze kleurt (saignée).


B L A N C  D E  N O I R S


Een Blanc de Noirs champagne wordt van de blauwe druivensoort pinot noir of pinot meunier of een
combinatie van beide gemaakt. Deze champagne is fruitiger en krachtiger van structuur
dan bijvoorbeeld blanc de blancs champagnes.


M I L L É S I M E


Een Millésime champagne wordt geproduceerd van druiven uit één oogstjaar.
Dit in tegenstelling tot de andere champagnes die vaak worden vervaardigd met reservewijnen uit meerdere jaren om
een constante kwaliteit te waarborgen.


E X T R A  D R Y


Een fles Extra Dry champagne heeft een resthoeveelheid suiker die ligt tussen 12 en 17 gram per liter.


D E M I - S E C


Een fles Demi-Sec champagne heeft een resthoeveelheid suiker die ligt tussen 35 en 50 gram per liter.