Leeftijdscheck 18+

 

Versie 1.1 d.d. 01-07-2021

Op 1 juli 2021 gaat de nieuwe alcoholwet in. Deze wet zorgt ervoor dat het niet meer mogelijk is om alcoholhoudende dranken te verkopen aan minderjarigen. Dit geldt zowel voor verkopen op de winkelvloer als online (afstandsverkopen). Het is voor FineBubbels van groot belang dat alcohol online op een verantwoorde manier wordt verkocht. Daarom wordt door middel van onderstaand document (de geborgde werkwijze) inzicht gegeven op de manier waarop wij te werk gaan voor een verantwoorde verkoop op afstand.

 

Geborgde werkwijze:

Hieronder zullen we beschrijven hoe wij willen borgen dat we aan deze voorwaarden voldoen.

 

Leeftijds controle bij het bezoeken van onze site:

Wanneer u een bestelling plaatst op onze site zult u middels een akkoordverklaring moeten aangeven dat u 18+ bent. U dient dit naar waarheid in te vullen. Mocht u op nee klikken, dan kunt u geen artikelen bestellen.

Leeftijds controle bij aflevering:

Wanneer we uw bestelling opsturen, maken we gebruik van een 18+ controle. Dit betekent dat wanneer het pakket bij u bezorgd wordt, u eerst moet aantonen door middel van uw ID, dat u 18 jaar of ouder bent. Ook bij het afhalen van bestellingen zult u zich moeten legitimeren. Zorg daarom dat u altijd een legitimatie bewijs beschikbaar heeft. De bezorger mag het pakket niet meer zomaar op een plek bij uw huis achterlaten of op een andere plek waarbij u zich kan legitimeren.

Is de leeftijdscheck niet gelukt omdat u (de geadresseerde) niet thuis was, of omdat de vervoerder uw leeftijd niet kon controleren? Dan neemt de bezorger het pakket weer mee terug. Uw pakket wordt dan naar een PostNL-punt in de buurt gebracht, waar binnen 1 week het pakket kan worden afgehaald met een geldig legitimatiebewijs. Wacht u langer dan een week? Dan wordt het pakket naar ons toe retour gestuurd. Ook wanneer de geadresseerde jonger is dan 18 jaar, wordt het pakket retour verzonden.

Controle van de Geborgde werkwijze:

Wij zijn verplicht om onze geborgde werkwijze eenmaal per jaar te onderzoeken op geldende verplichtingen en eventueel geconstateerde tekortkomingen. Deze wetgeving gaat op 1 juli 2021 in en vanaf dat moment zal elk jaar worden onderzocht of er eventuele tekortkomingen zijn en aangegeven worden hoe dit opgelost zal worden. Mochten er tussentijds wijzigingen plaats vinden, dan zal dit document worden geactualiseerd.

Hartelijk dank voor uw begrip en mocht u naar aanleiding van onze werkwijze nog vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij deze graag via ons contractformulier of per email info@finebubbels.nl