Waris - Hubert

Het champagnehuis Waris Hubert

Stéphanie en Olivier Waris zijn de vierde generatie van deze familie van wijnbouwers in Avize, een Grand Cru geclassificeerde stad gelegen in de Côte des Blancs. Deze onafhankelijke wijnbouwers stoppen hun passie en hun know-how in het creëren van champagnes die bijdragen aan de reputatie van hun verschillende terroirs. De wijngaarden van Waris Hubert zijn verdeeld over 11 ha. wijngaarden en omvatten de dorpen van Avize, Oger, Cramant, Chouilly en Ay alle geclassificeerd als "Grand Cru".

Elk perceel wordt apart gevinifieerd in roestvrijstalen vaten, om zo het beste uit de smaken van de Côte des Blancs, de Sézannais en de Vallei Ardre te krijgen.

Elke champagne van Waris Hubert ondergaat een koude bezinking gedurende een 72 uur durende fermentatie in een lage temperatuur. Zodra de alcoholische gisting voorbij is, de wijnen zijn minstens één maand oud, worden ze gerekt om de malolactische gisting te starten. De verschillende fases dragen bij aan de verfijning van de smaken en finesse van Waris Hubert Champagnes.

In 2013 besluiten Stephanie en Oliver om over te gaan op de biologische wijnbouw. Ondanks dat het heel veel werk is, blijven zij geloven in de kracht van de natuur.


Enkele leuke weetjes over het champagnehuis Waris Hubert:
- Oliver Waris en Stéphanie Hubert maken zijn samen het champagnehuis Waris Hubert.
- Olivers's familie is gestart met het produceren van wijn in 1972. Dit bleef toentertijd echter alleen bij wijn. 
In 2000 is de eerste champagne geproduceerd als Waris Hubert.
- In 2001 werden slechts 600 flessen verkocht.
- In 2015 worden er 50.000 flessen verkocht in Europa, Japan en USA.
- Er wordt gebruikt gemaakt van koude wijnbereiding (vinificatie) voor het verfijnen van de smaken en finesse van de champagne.
Stéphanie Waris is een van de drie dames die samen als de "Ladies Bubbles" bekend staan. 

 

   Stéphanie Waris en Sabrina